درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-29  |  2024-12-19  |  بروز شده در: 1403/09/29 - 06:28:5 FA | AR | PS | EN
سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان            مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند            کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت             عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد            موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم             افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند            






تاریخ نشر: 1402/11/19 - 07:34:3
تعداد بازدید: 607
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ماجرای درخواست چین از ایران درباره انصارالله چیست؟
 ماجرای درخواست چین از ایران درباره انصارالله چیست؟

رسانه‌های غربی در حالی از فشار چین به ایران برای کنترول حوثی‌های یمن خبر دادند که ایران رسماً این موضوع را تکذیب و سیاست چین و ایران، حل گره دریای سرخ در مسئله فلسطین ارزیابی می‌کنند. خبرآنلاین جزئیات سیاست چین را در ارتباط با ایران و حوثی‌ها بررسی کرده است.

اگرچه خطر گسترش درگیری حماس و اسرائیل به سایر مناطق خاورمیانه از بین رفته؛ اما هنوز تنش‌ها در دریای سرخ بین ائتلاف امریکا و حوثی‌ها ادامه دارد. امریکا ازیک‌طرف تلاش می‌کند تا حوثی‌ها را در یمن با زور سرکوب کنند و از سوی دیگر، امریکا از چین خواسته برای کاهش تنش‌ها پیش‌قدم شده و میانجی‌گری کند.

به گزارش انصار به نقل از رویترز ، چین مقامات ایرانی را تحت‌فشار قرار داده تا به جلوگیری از حملات حوثی‌ها به کشتی‌های ورودی در دریای سرخ کمک کنند. اما سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره این خبر واکنش نشان داد و گفت: «ما دو کشور به‌عنوان طرف‌دار همگرایی، تعهد و موضع خود را به برقراری عدالت منطقه‌ای، حل منازعات و مقابله با تنش‌آفرینی‌ها مطرح کردیم. همواره رایزنی‌های مشترکی را داشتیم و گفتگو داریم. موضع چین هم کاملاً روشن است. تحولات دریای سرخ سرریزِ ظلم آشکاری است که در غزه شاهد هستیم، این موضع چین است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز گفته که موضع چین در مورد وضعیت دریای سرخ روشن است و ما عمیقاً نگران تشدید وضعیت دریای سرخ هستیم. از زمان آغاز بحران در دریای سرخ که یک مسیر مهم تجارت بین‌المللی برای کالاها و انرژی است، چین تلاش‌های مثبتی برای کاهش تنش‌ها در دریای سرخ انجام داده و خواستار پایان‌دادن به حملات به کشتی‌های غیرنظامی شده و از طرف‌های مربوطه خواسته است از اضافه‌کردن سوخت به آتش تنش در دریای سرخ خودداری کنند و به طور مشترک از ایمنی خطوط حمل‌ونقل در آب‌های دریای سرخ مطابق با قانون محافظت کنند.

ناظران سیاسی معتقدند چین و ایران در برقراری ارتباط در مورد بحران دریای سرخ واقع‌بین هستند بااین‌حال، بعید است که به‌اصطلاح "فشار" ذکر شده در گزارش‌های رسانه‌ای غربی‌ها به‌گونه‌ای باشد که چین فشار سیاسی را به ایران وارد کرده است. آن‌چنان که عملکرد حوثی‌ها نشان می‌دهد نفوذ ایران بر حوثی‌ها به‌اندازه‌ای که غرب ادعا می‌کند نیست و حوثی‌ها در بسیاری از موارد استقلال قابل‌توجهی از سازماندهی نیروها تا ایدئولوژی و اهداف حمله داشته‌اند.

در همین حال موضوع مقامات چینی و کارشناسان سیاسی این کشور از علل ریشه‌ای تنش‌ها در جنگ غزه حکایت دارد. چینی‌ها معتقدند که علت اصلی حل بحران دریای سرخ در پایان‌دادن به درگیری فلسطین و اسرائیل و فرونشاندن جنگ در غزه است، درحالی‌که ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی با این دو موضوع به طور جداگانه و مستقل برخورد می‌کنند که تحلیلی ناقص است. در مقابل دسته‌ای دیگر از تحلیلگران معتقدند منظور چینی‌ها از اتخاذ چنین سیاستی این است که اگر منافع ما به هر نحوی آسیب ببیند، تجارت ما با تهران را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد، بنابراین حوثی‌ها باید از ادامه درگیری‌ها خودداری کنند. چه آنکه وضعیت در دریای سرخ به طور مستقیم به حوثی‌ها مربوط می‌شود؛ اما در مقایسه با نیروهای منطقه‌ای مانند حزب الله در لبنان، سوریه و عراق، نفوذ ایران بر حوثی‌ها حداقلی است.

روزنامه فایننشال تایمز به نقل از مقامات امریکایی نوشت که در سه ماه گذشته، ایالات متحده بارها از چین خواسته است تا حوثی‌های یمن را ترغیب کند تا حمله به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را کاهش دهند تا تنش‌ها در خاورمیانه تشدید نشود. به گفته مقامات امریکایی، از جمله جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا و جان فینر، معاون او و همچنین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، این موضوع را با مقامات چینی مطرح کرده‌اند و امیدوارند که چین هشدار امریکا را به ایران که روابط نزدیکی با حوثی‌ها دارد، برای جلوگیری از حملات حوثی‌ها منتقل کند. در این گزارش به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه امریکا گفته شده است که مقامات امریکایی همچنین بر شورای امنیت سازمان ملل که چین یکی از پنج عضو دائم آن است، فشار وارد می‌کنند. یک مقام امریکایی به این روزنامه گفته که "نشانه‌هایی" وجود دارد که چین در مورد این موضوع درگیر شده است، اما "واضح نیست" و گفت که او "نمی‌خواهد در مورد آنچه چین انجام داده اغراق کند."

حوثی‌های یمن برای اولین‌بار در دهه ۸۰ به عنوان یک گروه مسلح برای مقابله با نفوذ مذهبی سعودی‌ها در یمن ظاهر شدند. این گروه مدتهاست که توسط غربی‌ها به عنوان بخشی از "محور مقاومت" در نظر گرفته شدند. بعد از حمله غافلگیرانه جنبش حماس به اسرائیل، حوثی‌ها ده‌ها حمله هواپیماهای بدون سرنشین و موشکی را علیه اسرائیل و کشتی‌های تجاری که از دریای سرخ عبور می‌کنند، انجام داده اند و بسیاری از بزرگ‌ترین شرکت‌های حمل و نقل جهان، تولید کنندگان نفت و سایر صاحبان محموله‌ها را مجبور به انتقال کشتی‌ها از منطقه کرده اند. این ماه، ایالات متحده و بریتانیا حملات نظامی علیه حوثی‌ها را اغاز کردند، اما نتوانستند انها را از حمله به کشتی‌های ورودی و خروجی متوقف کنند.

در تحلیل نهایی این نکته اهمیت دارد که تنش در دریای سرخ، تجلی سرریز درگیری‌ها غزه است؛ بنابراین به‌عنوان یک کلان سیاست، اولویت اصلی آرام‌کردن هرچه سریع‌تر جنگ در غزه و جلوگیری از گسترش بیشتر یا حتی از کنترول خارج‌شدن درگیری است. درعین‌حال، چینی‌ها معتقدند که شورای امنیت هرگز به هیچ کشوری اجازه استفاده از زور علیه یمن را نداده است و ائتلاف امریکا حمایت چین را در گزینه نظامی علیه یمنی‌ها به همراه ندارد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/30043






*
*

*



نیز بخوانید

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است

رئیس سیا برای آتش بس غزه به قطر می رود

تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان

چین خواستار ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران شد

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن جهان شد

حکومت طالبان برای خارجی‌ها در کابل شهرک می‌سازد

سرمایه‌گذاری تاجران ترکی در بخش زراعت و مالداری


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.